Vooorbergen

Teamcoaching

Een groep medewerkers bij elkaar is nog geen team. Om een eenheid te creëren, zet je teamcoaching in. Verbetering van teamprestaties, doorbreken van weerstanden en samenwerken: onderdelen die de groepsband versterken én aan bod komen bij teamcoaching. Een van de doelen van teamcoaching is een open sfeer met veel onderlinge communicatie. Alleen op die manier wordt ‘samenwerken’ pas echt ‘samenwerken’. Zo creëer je met z’n allen topprestaties!


DISC als basis voor teamcoaching

Bij teamcoaching maken we gebruik van de DISC-methode. Iedere medewerker krijgt dankzij DISC inzicht in zijn/haar eigen én aangepaste gedragsstijlen. Bij het bespreken hiervan wordt duidelijk waarom er botsing ontstaat tussen individuen of waarom het juist goed klikt. Iedereen leert elkaars motivatoren kennen en krijgt hiermee goed inzicht in de valkuilen en talenten van het team.

Teamcoaching biedt niet alleen het team inzicht in eigen talenten en vaardigheden, maar ook een leidinggevende krijgt inzicht in de wendbaarheid van het team. Het biedt dus ook een goede basis om teams samen te stellen voor een project. Zo vergroot je de kans op succes!

Aanleidingen teamcoaching

  • Slechte of weinig onderlinge communicatie
  • Sabotagegedrag bij veranderingen of projecten
  • ‘Ja’ zeggen, maar ‘nee’ doen
  • Slechte interactie met de teamleider of manager
  • Gewenste verandering blijft ‘hangen’
  • Tal van ideeën, maar er komt niets van de grond
  • Terugval in oud gedrag
  • Samengaan van twee of meer teams
  • Samenstellen van projectteams

 

Coaching en training van Vooorbergen heb ik als bijzonder nuttig ervaren. Of het nu gaat om individuele coaching van professionals of teamsessies: resultaat in de zin van inzicht, richting en beweging naar het einddoel zijn geborgd. Daarnaast is het heel prettig om een totaalbeeld te krijgen van de ontwikkelingen en het ontwikkelpotentieel van de organisatie. Dat dit alles gebeurt in een veilige omgeving maakt dat individuen van operationeel tot en met directieniveau heel bewust aan de slag gaan met zichzelf. Heel mooi om mee te maken!

Flora van den Berg
Hoofd strategie, beleid en bestuur bij Politie Nederland

Wie is de teamcoach? 

Ben jij op zoek naar een inspirerende coach, manager en trainer? Mijn naam is Rick Voorbergen en ik help je graag. Na een managementfunctie bij diverse bedrijven en afdelingen maakte ik de stap naar coaching. Inmiddels heb ik meer dan vijftien jaar ervaring met individuele coaching, teamcoaching en -training en business coaching.

Ik ben een optimist die vastberaden en op een praktische manier zijn doelen bereikt. Dankzij mijn rustige uitstraling, empathie en luistervermogen zorg ik voor openheid, vertrouwen en verbinding.

Foto Rick