Vooorbergen

Teamcoaching

Een groep medewerkers bij elkaar is nog geen team. Om eenheid te creëren, relaties te versterken of om doelen te bereiken kun je als hulpmiddel gebruik maken van teamcoaching. De teamcoach begeleidt het team in de gewenste verandering of ontwikkelt het team van onzelfstandig naar zelfstandig. 

Het verbeteren van de teamprestaties, het doorbreken van weerstanden en beter samenwerken, zijn allemaal aanleidingen om met een teamcoach aan de slag te gaan.  Alleen op die manier wordt ‘samenwerken’ pas echt ‘samenwerken’. Zo creëer je met z’n allen topprestaties!


DISCOVER als basis voor teamcoaching

Bij teamcoaching maak ik gebruik van DISCOVER. Iedere medewerker krijgt dankzij DISCOVER inzicht in natuurlijk én aangepast gedrag, drijfveren en denkstijlen. Met een speciale tool geef ik ook inzicht in hoe deze dimensies voor het gehele team eruit zien. Samen werken we daarna aan de kwaliteiten en de valkuilen.

Aanleidingen teamcoaching

  • Slechte of weinig onderlinge communicatie
  • Het team heeft het niet goed met elkaar
  • Het team behaalt de doelen niet
  • Sabotagegedrag bij veranderingen of projecten
  • Slechte interactie met de teamleider, manager of onderling
  • Tal van ideeën, maar er komt niets van de grond
  • Terugval in oud gedrag
  • Samengaan van twee of meer teams
  • Opstarten van een nieuw projectteam

 

Coaching en training van Vooorbergen heb ik als bijzonder nuttig ervaren. Of het nu gaat om individuele coaching van professionals of teamsessies: resultaat in de zin van inzicht, richting en beweging naar het einddoel zijn geborgd. Daarnaast is het heel prettig om een totaalbeeld te krijgen van de ontwikkelingen en het ontwikkelpotentieel van de organisatie. Dat dit alles gebeurt in een veilige omgeving maakt dat individuen van operationeel tot en met directieniveau heel bewust aan de slag gaan met zichzelf. Heel mooi om mee te maken!

Flora van den Berg
Hoofd strategie, beleid en bestuur bij Politie Nederland

Wie is Rick?

Mijn naam is Rick Voorbergen en ik help je graag het beste uit jezelf en je bedrijf te halen. Na diverse managementfuncties bij meerdere organisaties, ontdekte ik dat bij het ontwikkelen van mensen mijn grootste passie ligt. Inmiddels heb ik meer dan vijftien jaar ervaring met individuele coaching, teamcoaching, training en business coaching.

Ik ben een optimist die vastberaden en op een praktische manier zijn doelen bereikt. Dankzij mijn rustige uitstraling, empathie en luistervermogen zorg ik voor openheid, vertrouwen en verbinding.

Foto Rick